Лондонският гранд Арсенал отново ще изпрати скаут, който да  наблюдава талантливи деца в България още два пъти, съобщи  футболният мениджър Антъни Раво.

Павел Кучеров, скаут за Източна Европа и Балканите, беше в България в края на септември, когато гледа юношите (младша възраст) на Векта (Пловдив) и Левски, а  по-късно същия ден и срещата от А група между Берое и ЦСКА. Явно доволен от видяното, Кучеров ще бъде изпратен още два  пъти в нашата страна, основно за да гледа деца и юноши за  школата на "артилеристите".

Първото му посещение е от 22-и до 25-и октомври, когато ще гледа тренировки в София и ще пътува до  Скопие за контролата между 16-годишните на съседна Македония и  Румъния. Втората му визита ще бъде седмица по-късно, когато ще  наблюдава повече мачове и ще посети български клуб, който има  една от най-продуктивните школи, за да се запознае по-детайлно с качествата на малките футболисти.

"Арсенал има сериозен интерес към младите момчета на  Балканите. В Македония ще наблюдаваме срещата на 16-годишните с  Румъния, а след нея ще се срещнем и с хора от клубовете Вардар и Работнички. Преди и след това ще обсъждаме и момчета от България, които могат да се представят на ниво в  Арсенал", коментира Антъни Раво от фирмата Скаутинг тийм.