Феновете на Арсенал в България, които се канят да посетят двубоя между Лудогорец и „артилеристите“ на 1-и ноември на Националния стадион „Васил Левски“ от Шампионската лига, замислят хитър ход, с който да отговорят на забраната от страна на българския клуб да се влиза с фенартикули на Арсенал извън сектора за гости на стадиона.

„Тази година, Коледа подрани с около месец и половина. Пристигането на Арсенал в България е почти равносилно на този светъл християнски празник за нас феновете. Затова нека отпразнуваме подобаващо това събитие утре като влезем на стадиона с коледни шапки на главите си”, обяви официалната страница на феновете на Арсенал в България в социалната мрежа Facebook - Arsenal Supporters Club Bulgaria.

Стана ясно още, че феновете на Арсенал ще се събират пред храм-паметника „Свети Александър Невски“ в 19.30 часа във вторник преди мача от Шампионската лига с Лудогорец. Това съобщение се появи на официалния сайт на „артилеристите“ arsenal.com.

В съобщението, насочено предимно към британските привърженици на Арсенал и тези, идващи от съседни на България страни, подробно е обяснено как се стига до Националния стадион „Васил Левски“, който отваря врати в 19:45 - точно два часа преди началото на срещата.

Привържениците на Арсенал ще бъдат настанени в блокове 43, 44 и 45 на сектор Г, като феновете на лондончани ще трябва да използват входове 23 и 24, за да влязат на стадиона.
От щаба на Арсенал напомнят, че на стадиона няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и че не е разрешено внасянето оръжия, пиротехнически средства и алкохол.

Привържениците на гостите ще трябва да изчакат 40 минути след края на мача, за да могат феновете на Лудогорец да напуснат стадиона и да бъдат предотвратени евентуални сблъсъци между агитките на двата отбора. 

Правиш си селфи със свой спортен кумир или попадаш и заснемаш любопитен момент по време футболен мач или друго спортно състезание? Чудесно – просто ни го прати! Изпрати своя запечатан спортен миг – било то снимка или кратко видео и при одобрение от страна на редакторите на Gong.bg ще бъде публикувано!