Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разясни решението на клуба да не допуска фенове с артикули на Арсенал извън сектора за гости на Националния стадион „Васил Левски“ за утрешния мач от Шампионската лига и даде два варианта за привържениците, които искат да подкрепят английския клуб.

„Искам да направя едно много важно уточнение. Не за първи път ние уведомяваме фенове на други отбори, че няма да се допускат с артикули в секторите на домакините. Не знам защо този път се създаде подобна истерия. Но, ок, аз искам да внеса важни уточнения. Доста неща прочетох и останах с впечатление, че коментарите са доста едностранни“, започна Ангел Петричев и продължи:

„На първо място ние имаме лошия опит от мачовете с Реал Мадрид и Ливърпул, когато такава забрана не бяхме въвели с презумпцията, че всичко ще мине тихо и кротко. Това, че не е станало достояние на журналистите не значи, че не е имало инциденти. Само заради професионалната намеса на стюардите не се стигна до по-сериозни стълпотворения. Тази мярка е продиктувана изцяло от съображения за сигурност. Имаме информация, че е възможно да има провокации и не бихме допуснали да си покажем рогата, типично по български.“

„С тази цел ние предупреждаваме феновете на Арсенал, че още на входа нямат да бъдат допускани с артикули на Арсенал. Ще имат възможност, ако желаят да си оставят някъде артикулите и да влязат, за да си подкрепят отбора на местата, където имат билети. Другият вариант е, ако държат да са с тези артикули, да бъдат пренасочени към 22-ри вход и ако той се напълни - през 21-и“, коментира Петричев и попита:

„Дали, ако фен на друг отбор влезе с шал в агитката на Левски или ЦСКА ще се размине безпрепятствено?“

„Правилата на „Емирейтс“ бяха много по-строги от тези тук. Пред мен на няколко българи им бяха взимани шалчетата и забележете – българските знамена. Аз оправдавам колегите от Арсенал. Това е с цел гарантиране на сигурността. Приемете, че нашето решение е изцяло базирано на нуждата да гарантираме сигурността. Англичаните на тема сигурност са изключително стриктни, така че ако някой иска да създава напрежение може да го създаде, но това, което е необходимо като помощ ние сме оказали тук на местния фенклуб на Арсенал, но ние също имаме изисквания, с които е добре да се съобразят. Най-голямата опасност е, когато има смесване на противникови фенове в един сектор“, завърши Ангел Петричев.

Правиш си селфи със свой спортен кумир или попадаш и заснемаш любопитен момент по време футболен мач или друго спортно състезание? Чудесно – просто ни го прати! Изпрати своя запечатан спортен миг – било то снимка или кратко видео и при одобрение от страна на редакторите на Gong.bg ще бъде публикувано!