Халфът на Арсенал Абу Диаби призна, че поредната му тежка контузия го е накарала все пак да се замисли за отказване от футбола. Той скъса кръсти връзки на коляното преди малко повече от година и се върна на терена едва в края на миналия сезон. 

Откакто е при "артилеристите", французинът преживя сериозна поредица травми, заради които през последните три години е изиграл по-малко от 1000 минути. Той получи и прозвището Стъкления. 

"Понякога мисълта да се откажа минаваше през ума ми, но никога не съм го мислел сериозно, защото прекалено много обичам футбола. Все още съм млад и мога да се справям с проблемите, които ме съпътстват извън терена."

"Опитвам се през цялото време да бъда позитивно настроен и точно това ми помогна да се справя с проблемите си. Сега просто се чувствам страхотно, че мога отново да играя, а коляното ми вече е добре."

"Цяло лято не съм почивал, а свърших толкова много работа, че да мога сега да тренирам наравно с останалите. Щастлив съм, защото сега съм в позиция да мога да играя отново футбол и това е страхотно", заяви Диаби. 

Той участва в последните две контроли на Арсенал на американска земя и се очаква през новата кампания да получава все повече шансове за изява от мениджъра Арсен Венгер.