Легендата на Арсенал Тиери Анри разкритикува наставникът на отбора Арсен Венгер за начина, по който е третирал контузения Алексис Санчес в мача срещу Норич.

Чилийският национал започна като титуляр за „топчиите“ при равенството 1:1 като даде асистенцията за гола на Месут Йозил. В средата на втората част обаче той получи мускулна травма в дясното бедро и трябваше да бъде заменен принудително.

Главният упрек към Венгер е в това, че той беше наясно с факта за непълното възстановяване на своята звезда и въпреки това реши да го пусне в игра. На пресконференцията след мача французинът обясни, че е имал разговор с Алексис дали е в състояние да играе, а футболистът отвърнал, че няма проблем.

„Съчувствам на Венгер до някаква степен. Ясно е, че когато се бориш за титлата, идваш тук и ти трябва победа“, каза Анри, който в момента тренира младежкият тим на Арсенал.

„Очевидно е, че ако питаш Алексис дали е окей, той ще ти отвърне с „да“. Ако човекът ти отвърне с „не“, то спокойно може да напусне клуба, защото е взет тук, за да играе.“

„Все си мисля, че не трябва да га питаш нищо, ако си решил, че ще почива. На мен лично нямаше да ми хареса да бъда резерва, докато играех. В крайна сметка трябва да преглътнеш това и да видиш по-голямат картина, защото ти се иска да бъдеш част от целия сезон.“

„Алексис играе за Чили, пътува 14 часа дотам и обратно, играе във всеки мач, но дори при спечелен мач, понякаго той про продължава да се хвърля и да поставя противника под напрежение“, добави Анри.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS