Отборът на Арсенал отново даде повод за празненства на своите привърженици. Тимът, воден от Арсен Венгер, защити трофея си за ФА Къп, след като на финала триумфира над Астън Вила.

Лондончани спечелиха последния си мач за сезона с 4:0 след попадения на Тио Уолкът, Алексис Санчес, Пер Мертезакер и Оливие Жиру.

Срещата се игра на „Уембли“, а един от най-популярните привърженици на бирмингамския тим – принц Уилям, изгледа срещата на живо. Арсенал стана за 12-и рекорден път носител на ценния трофей, с което изпревари Манчестър Юнайтед, който има 11 успеха в турнира.  

Арсенал загатна за изхода на мача още от самото начало. Тимът демонстрира по-големите си заложби още през първото полувреме, като категорично показа, че са по-добрият отбор на терена.

Лоран Кошчелни създаде първата опасна ситуация във финала в 15-ата минута, но Шей Гивън спаси мрежата си. Последваха две положения и за Тио Уолкът и Аарън Рамзи, но без резултат.

Пет минути преди почивката Арсенал откри за 1:0. След атака преминала отляво, Алексис Санчес свали топката с глава в наказателното поле към Тио Уолкът, който засече топката в мрежата.

След почивката настроението в играта на лондончани нарасна, а с това и головете в мрежата на Астън Вила. В 50-ата минута Алексис Санчес отново демонстрира прекрасните си заложби, след като стреля от около 24 метра, за да отбележи чудесен гол за 2:0.

Силните минути за Арсенал продължиха. В 62-ата минута след центриране от корнер, Пер Мертезакер засече с глава за 3:0.

В 79-ата минута Астън Вила имаше претенции за дузпа, но главният рефер не отсъди такава, а нарушението срещу Габриел Агбонлахор беше на ръба на наказателното поле.

В края на срещата бирмингамският тим опита да наложи финален натиск, но без успех. Дори напротив, влезлият като резерва Оливие Жиру реализира в даденото от съдията продължение за крайното 4:0 след асистенция на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

През изминалата година Арсенал спечели ФА Къп, след като на финала се наложи над Хъл Сити.

Стартови състави:

Арсенал: Сченсни, Бейерин, Мертезакер, Кошчиелни, Монреал, Коклен, Касорла, Рамзи, Йозил, Алексис Санчес и Уолкът.

Астън Вила: Гивън, Хътън, Влаар, Окоре, Ричардсън, Уестууд, Делф, Клевърли, Грилиш, Н'Зогбия, Бентеке.