Арсенал съумя да завърши 2:2 при домакинството си на Хъл Сити в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. За "артилеристите" вкараха Санчес и Уелбек, а за Хъл точни бяха Диаме и Ернандес.

В 10-ата минута Касорла пробва рефлекса на Хартър, но стражът на Хъл спаси и кълбото отиде в корнер. В 13-ата минута "артилеристите" откриха резултата чрез Алексис Санчес. Чилийският национал с премерен удар матира стража на Хъл. Три минути по късно Окслейд-Чембърлейн трябваше да направи резултата 2:0, но ударът му беше блокиран от бранител.

В 17-ата минута "тигрите" изравниха резултата. Мохамед Диаме премина като на парад през Монреал и Фламини, излезе очи в очи с Шчесни и го преодоля за 1:1.

Буквално със старта на втората част домакините получиха тежък удар. Заменилият в стартовата единадесеторка Никица Йелавич - Абел Ернандес елиминира Мертезакер и вкара топката в мрежата за 2:1 в полза на Хъл.

Половин час преди края на двубоя статистиката на головите положения беше 14:3 в полза на лондончани, но гостите водеха в резултата.

В 68-ата минута Уилшър наруши правилата среку Гастон Рамирес, при ситуацията футболистът на Арсенал се контузи и напусна терена, а получи и жълт картон за провинението си.

Дани Уелбек успя да донесе точка за момчетата на Арсен Венгер с попадение в добавеното шестминутно продължение на мача. В първата минута от него Алексис Санчес матира трима футболисти на Хъл и пусна феноменален пас към Уелбек и той не сбърка, за да даде 1 точка в актива на Арсенал. Възпитаниците на Стив Брус също останаха доволни от ремито на "Емирейтс".