Вратарят на Арсенал Петър Чех вярва, че мениджърът на тима Арсен Венгер ще успее да привлече точните футболисти до края на трансферния период. До този момент френският специалист е привлякъл трима играчи - халфа Гранит Джака, защитника Роб Холдинг и нападателя Такума Асано, а според публикации в медиите търси и още един атакуващ играч.

"На мнение съм, че един треньор трябва да взема само играчите, от които наистина се нуждае. Тези, които несъмнено ще вдигнат класата на тима, а не просто да се купува на килограм. Това е и филисофията на нашия клуб", заяви Чех.

"Арсенал има един гръбнак от играчи, около който се гради всичко. Тези играчи знаят колко голямо предимство е това, защото с течение на времето те се сработват все повече и повече и стават все по-добри заедно", добави стражът на "артилеристите".

До този момент Арсенал на два пъти удари на камък в опитите си да привлече нов нападател, след като Джейми Варди предпочете да остане в Лестър, докато Олимпик Лион отхвърли предложените 35 милиона евро за Александър Лаказет.