Главният скаут на Лестър Бен Ригълсуърд вече ще работи за Арсенал. Специалситът сам потвърди информацията, като обяви решението си в социалните мрежи.

Скаутът, който изкопа „скъпоценни камъни“ за „лисиците“ като Рияд Марез и Н'Голо Канте, реши да избере ново предизвикателство.

„След три и половина невероятни сезона, работа с невероятни хора, реших да отворя нова страница. Беше трудно решение за мен да оставя Лестър, но трябваше да поема тази възможност, която не се предлага всеки ден“, сподели Бен Ригълсуърд.

„Пожелавам само най-доброто за Лестър в бъдеще и винаги ще им бъда благодарен, защото стигнах до тук, благодарение на тях“, добави още скаутът.

ВИДЕО: Заслужена радост за привържениците на Лестър

Новината дойде като гръм от ясно небе за мениджъра на Лестър Клаудио Раниери, който лично ще посети „Емирейтс“ в неделя. Тимът му гостува на Арсенал в следващия кръг от Висшата лига.

През изминалия уикенд „лисиците“ минаха през друг претендент за титлата Манчестър Сити, като се наложиха на „Етихад“ с 3:1.

Победа за Лестър над Арсенал означава, че пропастта между лидера и останалите ще бъде достатъчно голяма, за да могат да довършат сезона малко по-спокойни за първата позиция.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS