Нападателят на Волфсбург Никлас Бентнер атакува мощно бившия си клуб Арсенал заради начина, по който „топчиите” се отнасяха с него през последните няколко сезона.

Датският национал, който има 47 гола в 171 мача за лондончани, откровено бе низвергнат от мениджъра Арсен Венгер. През миналата кампания той отбеляза едва 2 гола за „артилеристите”, а дотук все още няма попадение за новия си тим.

„Според мен винаги съм бил смирен. Може би невинаги съм го показвал, ала според винаги нещата са били наред”, заяви 26-годишният нападател.

„Когато играех за Съндърланд, бях най-добрият реализатор, представях се добре и с националния отбор. Направих страхотен сезон за тях и тогава можех да избирам между множество страхотни клубове.”

„Реших да отида в Ювентус, където, разбира се,  се контузих, а след това дойдоха всичките тези л**на в Арсенал. Те нито искаха да ме пускат да играя ,нито желаеха да ме продават. Не можех да направя нищо. Ситуацията беше различна и ми помогна да се развия и като играч, и като човек”, завърши Бентнер.