Плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил заяви, че винаги ще бъде лесна мишена за критиците, на които няма намерение да доказва абсолютно нищо.

Германският национал не стартира много убедително сезона, но в последния кръг срещу Астън Вила загатна за огромната си класа. Той реализира едно от попаденията за победата с 3:0 и подаде за дебютния гол на Дани Уелбек с фланелката на „топчиите“.

Бившият ас на Вердер Бремен и Реал Мадрид показа, че е наясно с тежестта на платените за него преди година 42 милиона паунда, които го превръщат в най-скъпия трансфер в историята на Арсенал.

„Няма какво да доказвам пред когото и да било, аз играя за Арсенал“, коментира Йозил. „Имам чувството, че ме критикуват повече, това ми се случваше и в Бундеслигата, и в Реал Мадрид.“

„Едва сме започнали сезона, като взехме нови играчи на ключови позиции. Колективната игра, която зависи много от мен, няма как да сработи добре от днес за утре. Преди 10 седмици бях избран в Идеалния отбор на Висшата лига за миналия сезон. После станах световен шампион. Имах почивка след Мондиала и след едва няколко мача всичко вече се подлага на съмнение. Странно е, но аз знам какво мога да предложа на този отбор“, допълни Йозил.