Нападателят на Арсенал Тио Уолкът изрази амбиции да запише името в славната история на лондондския клуб.

През предходната кампания „артилеристите” сложиха край на 9-годишното чакане за трофей, след като вдигнаха ФА Къп. Това беше първи приз във витрината им от 2004 година, от когато датира последната им шампионска титла на Англия. В момента Арсенал заема 6-о място и е на 13 точки зад лидерите Челси и Манчестър Сити.

Уолкът обаче вярва, че отговорността сезонът да бъде преобърнат лежи изцяло върху играчите и се надява, че и той ще може да даде своя принос след дългото възстановяванео т травма в коляното, през което премина.

„Контузията се случи преди цяла година, която премина много бързо”, каза 25-годишният играч. „Много неща в моя живот се промениха из основи. Тази страна на травмата беше добра.”

„Всичко се случва с някаква причина и това ми даде шанс да работя върху различни области от играта ми, които преди ми липсваха, докато бях по-млад. Очаквам с нетърпение да получа няколко минути в следващия ни мач. Нямам големи очаквания за първите си мачове. Ще трябва просто да се пораздвижа, а и ще е добре да играя отново със съотборниците ми, защото това ми липсва.”

„Важно е да направим добър старт на годината, особено срещу Хъл Сити. Ще имаме подкрепата на нашите фенове у дома и трябва да забравим мача със Саутхемптън. Искаме да станем легенди в историята на Арсенал, така че трябва да се стегнем и да заиграем добре”, завърши Уолкът.