Нов лидер оглави класирането във Висшата лига на Англия след 14-ия кръг. Манчестър Сити успя да се възползва от равенството между Лестър и Манчестър Юнайтед, които не успяха да се победят в битката за челната позиция. Какво се случи още през уикенда, нека си припомним:

Лестър – Манчестър Юнайтед 1:1

В битка за историята Лестър и Манчестър Юнайтед не можаха да излъчат победител и завършиха наравно 1:1. Този мач ще се запомни с гола на Джейми Варди, който реализира в 11-и пореден двубой във Висшата лига, с което подобри рекорда на Рууд ван Нистелрой, както и с първото попадение на Бастиан Швайнщайгер с екипа на "червените дяволи". В крайна сметка това равенство между първия и втория в класирането от досегашното класиране облагодетелства Манчестър Сити.

Тотнъм – Челси 0:0

Тотнъм подобри собствения си рекорд за най-много поредни мачове без загуба в Премиършип, но със сигурност има и лека доза разочарование у "шпорите" след мача им с Челси у дома. Лондонското дерби завърши при нулево равенство, с което домакините увеличиха серията си на 13 двубоя без поражение.

Сериозни единоборства и емоционална реакция на Диего Коста белязаха двубоя на „Уейт Харт Лейн“. Последва и бърза реакция от страна на Жозе Моуриньо относно действията на доскорошния му любим нападател.

Манчестър Сити – Саутхемптън 3:1

Манчестър Сити стигна до важна победа над Саутхемптън и излезе на върха в Премиършип. "Гражданите" надделяха с 3:1 и въпреки лекото отпускане в средата на двубоя, не допуснаха изненада.

Кевин де Брюин и Фабиан Делф в самото начало дадоха преднина на тима си и по всичко изглеждаше, че интригата умира рано в двубоя. Но във Висшата лига всяко отпускане се наказва и "светците" се върнаха с попадението на Шейн Лонг, а после пропуснаха невероятни положения, преди да бъдат наказани за трети път от Александър Коларов.

Норич – Арсенал 1:1

Норич спря Арсенал по пътя към върха, а двата отбора завършиха 1:1. „Артилеристите“ надиграха своя съперник в по-голямата част от мача, но не успяха да реализират положенията си пред вратата на Джон Руди. Месут Йозил откри за гостите, но Роби Брейди намери Люис Грабан в наказателното поле в края на първото полувреме, за да реалиизра за 1:1.

Месут Йозил и Алексис Санчес бяха двамата водещи футболисти в състава на Арсенал, но и двамата станаха „жертви“ край тъч линията.

Ливърпул – Суонси 1:0

Ливърпул постигна втора поредна победа във Висшата лига на Англия, след като надигра гостуващия Суонси с 1:0 у дома. Джеймс Милнър бе точен от дузпа за единственото попадение в мача.

Мениджърът на домакините Юрген Клоп за пореден пър влезе в полезрението на камерите с интересното си поведение край тъч линията.

Астън Вила – Уотфорд 2:3

Уотфорд се наложи с 3:2 при гостуването си на Астън Вила. Точни за успеха на Уотфорд бяха Одион Игало, Алън Хътън, който си вкара автогол, и Трой Дийни, а Майка Ричардс и Джордан Аю реализираха попаденията за бирмингамци.

Уест Хем – Уест Бромич 1:1

Уест Хем завърши 1:1 при домакинството си на Уест Бромич Алибън. „Чуковете“ могат да съжаляват за това, че пропуснаха да стигнат до трите точки в срещата. Мауро Сарате откри резултата, а след почивката Рики Ламбърт стреля, а топката се отклони в ръката на Уинстън Рийд и промени треакторията си, след което влетя във вратата за крайното 1:1.

Съндърланд – Стоук Сити 2:0

Съндърланд се наложи с 2:0 над Стоук Сити, като точни за успеха на „черните котки“ бяха Патрик ван Аанхолт и Дънкан Уотмор. 

Борнемут – Евертън 3:3

Кристъл Палас – Нюкасъл 5:1

Какъв е идеалният отбор на кръга в Англия?


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS