Началото отново е за Лестър. До преди няколко месеца нищо не можеше да измести битка като тази между Челси и Манчестър Юнайтед от върха, що се касае до обобщението от изминалия уикенд във Висшата лига. Е, дойде денят, в който започваме с Манчестър Сити – Лестър.

Манчестър Сити – Лестър 1:3

„Лисиците“ не само победиха втория в класирането от преди старта на 25-ия кръг, не само минаха през „Етихад“, но и вече се отдалечиха на цели шест точки от „гражданите“. Победата с 3:1 като гост може би изненада много, дори и мениджъра на тима Клаудио Раниери сякаш гледаше малко невярващо.

Централният защитник Роберт Хут вкара две попадения, а Рияд Марез добави друго и записа асистенция за четвъртата победа на „лисиците“ навън срещу „гражданите“. За Сити голът на утешението беше дело на Серхио Агуеро, който обаче цял мач не срещна достатъчно подкрепа от своите съотборници.

Малко след мача стана ясно, че голямата звезда на тима Джейми Варди удължи договора си с Лестър до 2019 година.

В същото време Мануел Пелегрини търсеше причина за загубата, но не я намери в обявяването на Хосеп Гуардиола за нов мениджър от лятото.

 

Челси – Манчестър Юнайтед 1:1

Ден по-късно Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в дербито на 25-ия кръг във Висшата лига. Джеси Лингард откри резултата в 61-ата минута в полза на "червените дяволи", но в добавеното време на мача, когато лондончани усещаха вкуса на поражението, Диего Коста успя да изравни.

След края на срещата Луис ван Гаал отново влезе в конфликт с журналист.

Неприятният привкус в щаба на Челси дойде заради контузията на централния защитник Курт Зума. Френският бранител се приземи лошо върху десния си крак в 59-ата минута на мача и коляното му поддаде.

 

Тотнъм – Уотфорд 1:0

Без особен блясък, но с особена ефективност през целия сезон, Тотнъм полека-лека изпълнява целите си и се катери в класирането на Висшата лига. "Шпорите" се възползваха по перфектен начин от грешната стъпка на Манчестър Сити и излязоха на второ място след успеха над Уотфорд.  Лондончани надделяха с 1:0 на свой терен с гол на младия Киърън Трипиър.

 

Нюкасъл – Уест Бромич 1:0

След дълго изгнание под чертата на изпадащите, от там се измъкна Нюкасъл след победата си с 1:0 над Уест Бромич. Александър Митрович с гола си в 32-та минута донесе трите точки на "свраките".

 

Борнемут – Арсенал 0:2

Арсенал направи необходимото и с бързи два гола през първото полувреме победи с 2:0 като гост на Борнемут, за да заеме третото място и да запази дистанцията от сензационния лидер в класирането Лестър на 5 точки. „Артилеристите“ имат по 48 пункта заедно с вечния им лондонски съперник Тотнъм и са в подножието на върха. Само в рамките на една минута Месут Йозил откри за „артилеристите“, а след това Алекс Окслейд-Чембърлейн покачи на 2:0 срещу тима на „черешките“ от Южния бряг.

 

Ливърпул – Съндърланд 2:2

Отборът на Ливърпул отново трябваше да погълне горчив хап. Ливърпул изпусна буквално спечелен мач и завърши 2:2 срещу Съндърланд. Юрген Клоп обаче не успя да води отбора си, тъй като беше в болница, за да се оперира от апендикс.

Осем минути преди края на срещата "червените" водеха с 2:0 и въпреки всичко допуснаха две попадения в мрежата си. Всичко за тях се преобърна с настъпването на 77-ата минута, когато голяма част от феновете изпълниха заканата си и започнаха да напускат "Анфийлд" като знак на протест срещу увеличените цени на билетите. Роберто Фирмино вкара първия гол и асистира на Адам Лалана за втория. Воденият от Желко Бувац тим обаче капитулира в заключителните 10 минути, когато инкасира много леки попадения в мрежата си, дело на Адам Джонсън и Джърмейн Дефоу.

 

Астън Вила – Норич 2:0

Астън Вила постигна много ценна победа над пряк конкурент в битката за оцеляване. Бирмингамци победиха с 2:0 Норич на своя стадион и взеха ценна глътка въздух. Точно преди почивката Джолиън Лескът откри резултата, а в 51-та минута Гейбриъл Агбонлахор уби интригата с второто попадение в мача.

 

Стоук Сити – Евертън 0:3

Евертън започна да показва признаци, че навлиза в супер форма. "Карамелите" постигнаха втори пореден успех с 3:0 в рамките само на няколко дни. Сега тяхна жертва беше тимът на Стоук Сити. Всичко в този мач се реши още преди почивката, като в 11-та минута Ромелу Лукаку откри, в 28-та Шеймъс Коулмън удвои, а в 42-та Аарън Ленън оформи класиката и крайния резултат.

 

Суонси – Кристъл Палас 1:1

Суонси допусна самоубийствен хикс срещу отбора в най-слаба форма във Висшата лига в момента. "Лебедите" стигнаха само до 1:1 срещу Кристъл Палас като домакини и не можаха да вземат важна победа в битката за оцеляване.

Уелският тим поведе с гол на Гилфи Сигурдсон още в 13-та минута. Но малко след подновяването на играта Скот Дан изравни за лондончани и в крайна сметка този резултат се запази до края.

 

Саутхемптън – Уест Хем 1:0

Саутхемптън продължава със страхотните си изяви напоследък. "Светците" записаха пети пореден мач без загуба и с чиста мрежа, като жертвата им сега беше Уест Хем.

На своя стадион южняците победиха с 1:0 и продължават полека-лека да се катерят в класирането. В герой се превърна японецът Мая Йошида, който реализира единствения гол още в 9-та минута. Въпреки че останаха с човек по-малко в началото на втората част заради червения картон на Виктор Уаняма, домакините удържаха натиска на противника и се поздравиха с трите точки.