Отборът на Арсенал изигра втори пореден неубедителен мач като гост и завърши 1:1 при гостуването си на Лестър Сити в третия кръг на Висшата лига. Миналата седмица отборът на Арсен Венгер се докопа до инфарктно 2:2 на „Гудисън Парк“ срещу Евертън, а на „Кинг Пауър Стейдиъм“ отново имаше мигове, в които лондончани се движеха по ръба на бръснача.

Алексис Санчес откри резултата в средата на първата част с дебютния си гол във Висшата лига, но почти веднага домакините отвърнаха чрез Леонардо Уйола.

„Лисиците“ още от първите минути се концентрираха върху това да затварят пространствата пред вратата си, докато гостите от Лондон сновяха по целия фронт на атаката в търсене на пролуки. Алексис Санчес често се изнасяше до иначе самотния централен нападател Яя Саного и тъкмо тази стратегия помогна на „топчиите“ да открият в 20-ата минута.

Тогава Месут Йозил изненада отбраната в сини екип с технично копване към стрелналия се напред Саного, чийто непохватен удар от въздуха бе отклонен от вратаря Каспер Шмайхел. Санчес се оказа на точното място, за да прати кълбото в мрежата покрай няколко защитници.

Лестър успя да изравни само 120 секунди по-късно. До голяма степен попадението стана факт заради тежкия удар в главата, който централният защитник на гостите Лоран Кошчиелни получи малко преди ситуацията. Джефри Шлуп дотича отляво и центрира някак напосоки от аутлинията, а Кошчиелни позволи на топката да го прескочи и да попадне право у Леонардо Уйола, който с глава изравни резултата.

Второто полувреме стартира с много изгодна ситуация за Лестър в 53-ата минута. Рияд Марез успя да открадне топката в половината на Арсенал и с диагонален пас вляво остави Уйола ек на ек срещу Калъм Чеймбърс. Аржентинецът с лекота литна младока, но реши да стреля твърде технично в близкия горен ъгъл и плъзна топката по външната страна на мрежата.

В 56-ата минута Арсенал създаде добра ситуация за Саного, който стреля плътно и силно, ала изстрелът му бе спасен от Шмайхел.

С напредването на втората част домакините сякаш отпаднаха физически и отново приеха играта в своята половина. Четвърт час преди края Алексис Санчес блесна с хубав рейд отдясно, при който се справи с Пол Кончески и тръгна по аутлинията, но в последния миг пасът му към Саного бе пресечен.

Сляпото хвърляне на Арсенал в атака обаче криеше опасности. В 82-ата минута Джейми Варни демонстрира страхотна техника, като се измъкна между трима играчи на Арсенал и пусна вдясно към резервата Марк Олбрайтън. Последният го изведе сам срещу вратаря по диагонала, ала Войчех Шчесни с атрактивен плонж отрази шута по посока на далечния си ъгъл.

В края на мача и нервите взеха връх, като Шчесни и Лиъм Муур от домакините се сдърпаха след едно статично положение, което така или иначе не промени нищо.

Арсенал все още е непобеден, като търси първи успех като гост. „Артилеристите“ заемат 7-ото място с 5 точки, докато Лестър е 16-и с 2 пункта след две домакински ремита.