Отборът на Арсенал „спаси кожата“ на „Британия стейдиъм“ срещу Стоук Сити. Двата тима завършиха 0:0 в мача от 22-ия кръг на Висшата лига, което позволи на "топчиите" отново да заемат първото място в подреждането.

Домакините бяха видимо по-активни, по-мобилизирани и владееха инициативата, за да се борят за пълния брой точки, докато гостите трябваше да разчитат на добрата работа на Петър Чех.

С равенството Арсенал за пореден път доказа, че много трудно преминава през гостуванията на това съоръжение.

Месут Йозил не попадна в групата на Арсенал за мача. Според информациите причината е лека контузия. В следващия кръг обаче, на 24 януари, „топчиите“ посрещат Челси в следващия си важен мач от сезона.

Домакините се опитаха да наложат натиск, докато тимът на Арсенал не можеше да напипа своя ритъм. В 20-ата минута Ибрахим Афелай стреля от чиста позиция, непокрит от защитата на Арсенал, но неточно. Минута след това пред Оливие Жиру се отвори много добра възможност, отправи чудесен удар, но Джак Бътланд елиминира опасността.

Алекс Окслейд-Чембърлейн можеше също да реализира преди почивката, но не намери начин да реализира.

В 33-ата минута след грешка на Тио Уолкът, Глен Джонсън центрира, но Марко Арнаутович беше в положение на засада.

След почивката пред Боян Къркич имаше две чудесни възможности, но прекрасните изяви на Петър Чех не му позволиха да прати топката в мрежата.

Едва в средата на втората част Арсенал започна да поглежда към вратата на Стоук Сити, но отново не успяха да застрашат сериозно съперника си.

В 85-ата минута Глен Джонсън също опита своя шанс, стреля диагонално, но над вратата.

Финалният щурм обаче не се оказа на лидера в Англия, а на домакините. На два пъти топката беше изчистена буквално от голлинията, с което тимът на Арсен Венгер се спаси от поражение.

Спечелената точка обаче направи Арсенал отново лидер с 44 точки, колкото има и вторият Лестър. Стоук Сити е на 7-а позиция с 33 пункта.