Отборът на Челси постигна едва втората си победа от началото на сезона във Висшата лига на Англия. Тимът на Жозе Моуриньо се наложи с 2:0 над Арсенал в мач от 6-ия кръг на Премиърлийг.

„Сините“ взеха трите точки срещу 9 души на Арсен Венгер, като съдията Майк Дийн се превърна в главно действащо лице в края на първото полувреме при изгонването на Габриел Паулиста.

Попаденията за домакините реализираха Курт Зума и Еден Азар.

Първото полувреме не предложи голяма доза опасни положения пред двете врати, но за сметка на това адреналинът и желанието на играчите да стигнат до попадение не липсваше. Отборът на Арсенал беше по-активният в началните минути на двубоя, но постепенно, в средата на първата част домакините започнаха да взимат инициативата.

В 29-ата минута Тио Уолкът отправи точен удар в очертанията на вратата, но не достатъчно силен, за да затрудни стража на сините - Бегович.

Малко след това Педро беше изведен на чудесна позиция, но Петър Чех успя да го изпревари и улови преди съперникът му да отправи удар.

В 37-ата минута Курт Зума стреля, но високо над вратата на Арсенал, а малко след това и изпълнението на Педро разочарова феновете на домакините, тъй като беше много далеч от целта.

В края на първото полувреме се разиграха най-скандалните минути от мача.

Диего Коста отново влезе в полезрението с буйния си нрав, но той се измъкна сух, само с жълт картон. Нападтаелят заслужи да бъде наказан за съприкосновение с Лоран Кошчелни, но съдията не видя тази ситуация. Притеклият се Габриел Паулиста обаче получи директен червен картон, след като не сдържа нервите си срещу нападателя на Челси - за удар без топка. Провокацията на Диего Коста беше очевидна, но не и за рефера.

В 53-ата минута, с човек повече, Челси направи това, което се очакваше от отбора – поведе в резултата срещу Арсенал. След центриране от фаул на Франсеск Фабрегас, Курт Зума засече с глава в близкия ъгъл за 1:0.

В 78-ата минута дойде и поредният тежък удар за Арсен Венгер, който стана свидетел как тимът му остава с два души по-малко на терена. Санти Касорла извърши нарушение срещу Сеск Фабрегас, а Майк Дийн не се поколеба, да му покаже втори жълт и да го прати под душовете. В случая, провинението на испанския игра дори не може да бъде подложено на съмнение.

В даденото от съдията продължение Челси реализира втория си гол. След разбъркване в наказателното поле на Арсенал, Еден Азар отправи удар, топката рикошира в Калъм Чеймбърс и влезе в мрежата на Петър Чех за 2:0.

С успеха Челси вече има в актива си 7 точки и заема 10-о място преди да са се изиграли останалите мачове от кръга. Арсенал е на 4-а позиция с 10 пункта.