Челси направи нова крачка към титлата в Премиършип, след като завърши 0:0 при гостуването на Арсенал на „Емирейтс“ в дербито от 34-я кръг на английското първенство. По този начин „сините“ се нуждаят от две победи в оставащите им пет мача до края на сезона, за да спечелят шампионското отличие. Арсен Венгер в същото време вече в 13 поредни мача няма победа срещу Жозе Моуриньо. 

Пред Челси се откри първата възможност в мача. В 15-та минута Франсеск Фабрегас изведе Оскар с перфектен пас зад гърба на защитата на Арсенал. Бразилецът след това технично прехвърли Давид Оспина, но Ектор Бейерин изчисти топката пред гол линията.

Франсеск Фабрегас имаше претенции за дузпа в 23-та минута, когато след съприкосновение със Санти Касорла падна в наказателното поле на Арсенал. Съдията Майкъл Оливър прецени, че Фабрегас е симулирал и му показа жълт картон.

Санти Касорла стреля в 33-та минута, а топката срещна ръката на Гари Кейхил, но Майкъл Оливър не свири дузпа и подмина ситуацията.

Челси организира много добра атака в 38-та минута, когато Уилиан пусна перфектен пас към Рамирес, който излезе сам срещу Оспина, но ударът му бе слаб и вратарят на Арсенал нямаше проблеми да улови топката.

Първият точен удар в очертанията на вратата на Челси бе в 44-та минута, когато Месут Йозил стреля, но Тибо Куртоа успя да спаси.

Начо Монреал отправи далечен удар в 50-та минута, но изпрати топката високо над напречната греда в аут.

Дидие Дрогба отправи далечен удар, но той бе слаб и Оспина улови топката без никакви проблеми.

Пред Пер Мертезакер се откри много добра възможност в 69-та минута, когато той бе оставен непокрит в наказателното поле на Челси, но ударът му бе много неточно и топката излезе в аут.

Дидие Дрогба имаше претенции за нова дузпа в 73-та минута за игра с ръка на Лоран Кошчелни, но Майкъл Оливър подмина и тази ситуация.

Добра възможност в 75-та минута се откри пред Санти Касорла, който обаче стреля много неточно в страни от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа.

В добавеното време на мача Арсенал можеше да стигне до победата, когато след центриране в наказателното поле на Челси се получи сериозно разбъркване, а двама играчи на домакините се разминаха с топката.

Челси е лидер със 77 точки, а Арсенал е трети с 67 точки, колкото има и втория Манчестър Сити. Двата лондонски отбора обаче са и с мач по-малко.