Арсенал-Манчестър Сити без съмнение е дербито на четвъртия кръг във Висшата лига, което привлича всички погледи към себе си. Двубоят между шампиона на Англия и носителят на ФА Къп е любопитен не само защото „гражданите” ще имат да си връщат за загубата с 0:3 в мача за Къмюнити Шийлд, но и заради стартовите единадесеторки на двата тима.

Дани Уелбек попадна сред титулярите на Арсенал още при първата си възможност след преминаването си на „Емирейтс” в последния ден от трансферното лято. Английският национал показа, че е във форма с двата си гола във вратата на Швейцария в евроквалификациите по-рано през седмицата, сега остава да убеди в това и феновете на „топчиите”.

Сити обаче може да се похвали с не по-малко бляскав дебютант – голмайстор номер 1 в историята на Челси Франк Лампард. Ветеранът напусна „сините” след 13-годишен престой през юли, но веднага подписа с Ню Йорк Сити, който го преотстъпи в тима на Мануел Пелегрини.

Двамата обаче не бяха единствените, които събраха погледите на местните медии. Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън също се оказа на трибуните в Лондон, като контузеният ас на Арсенал Тио Уолкът с удоволствие му правеше компания.