Шампионът Лестър и Арсенал не успяха да излъчат победител в дербито помежду си от втория кръг на Висшата лига. След загубите през миналата седмица, съответно от Хъл Сити и Ливърпул, днес двата тима поделиха точките с нулево равенство. 

И двата тима имаха отлични възможности да изкопчат победата, но в крайна сметка двамата вратари имаха ден и запазиха вратите си сухи.

През първото полувреме тимът на Арсенал бе по-активният на терена и имаше по-добрите ситуации за гол, но Алекс Окслейд-Чембърлейн пропусна от изгодна позиция, стреляйки покрай вратата, а удар на Санти Касорла бе спасен от Каспър Шмайхел.

В самия край на първата част домакините имаха сериозни претенции за 11-метров наказателен удар. Първо Джейми Варди бе спънат в наказателното поле от Петър Чех, а веднага след това Дани Дринкуотър също се озова на земята. Марк Клатънбърг обаче бе категоричен в решението си да не отсъди дузпа в полза на лисиците.

През втората част двубоят бе доста по-отворен, но Шмайхел и Чех имаха ден. Две минути преди края на редовното време новото попълнение на Лестър Ахмед Муса падна в пеналтерията, но и неговите претенции за наказателен удар не бяха уважени от Клатънбърг.

Така двата тима направиха 0:0, което е първото нулево равенство от началото на сезона във Висшата лига.  

През миналата година шампионите от Лестър допуснаха три загуби, като две от тях бяха именно от „артилеристите“. „Лисиците“ нямат победа над Арсенал в елита вече 20 мача. Активът им срещу лондончани е 7 равенства и 13 загуби.