Норич спря Арсенал по пътя към върха, а двата отбора завършиха 1:1 в мач от 14-ия кръг на Премиършип. „Артилеристите“ надиграха своя съперник в по-голямата част от мача, но не успяха да реализират положенията си пред вратата на Джон Руди.

Алексис Санчес стреля опасно в 4-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Джон Руди. Месут Йозил направи много добро отиграване в 17-та минута, но защитник на Норич успя да изчисти топката пред гол линията.

Лоран Кошчиелни получи контузия и бе сменен принудително в 11-та минута от Габриел.

Алексис Санчес се справи отлично със защитата на Норич в 28-та минута, но ударът му бе отразен от Джон Руди.

Пред Санти Касорла се откри чудесна възможност в 29-та минута, но стреля над напречната греда в аут.

Арсенал поведе в 30-та минута, след като Джон Руди не изчисти добре топката, Алексис Санчес я открадна от играч на Норич, след което изведе Месут Йозил сам срещу вратаря на домакините, а германецът технично го прехвърли и изпрати топката в мрежата му.

Норич изравни резултата в 43-та минута, когато Роби Брейди намери Люис Грабан в наказателното поле на Арсенал. Грабан се освободи от Габриел и вкара топката във вратата на Петър Чех.

„Канарчетата“ можеха да направят пълен обрат в добавеното време на първата част, когато Уес Хулахан стреля опасно, но над напречната греда на вратата на Петър Чех.

Алексис Санчес получи контузия в 60-та минута и бе сменен принудително от Жоел Кембъл.

Петър Чех се намеси решаващо в 70-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Арсенал Габриел насочи топката в собствената си врата, но чехът внимаваше и успя да избие в корнер. След изпълнението на статичното положение Джонатан Хаусън получи топката в наказателното поле на Арсенал и стреля отблизо, но над напречната греда в аут.

След това равенство Арсенал остава на четвърто място с 27 точки, а Норич е шестнайсти с 13 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS