Арсенал издържа за 2:1 срещу Куйинс Парк Рейнджърс, за да приключи Боксинг Дей без изненади в Премиършип.

"Топчиите" поведоха с 2:0, но останаха с 10 души още при гол преднина, и затова в края бяха доволни от трите точки, оставили ги точно под местата за Европа.

КПР се бори до последно, и игра повече от 35 минути с човек повече, но не намери пътя към вратата на Войчех Шчесни.

Още в осмата минута, Мартин Аткинсън отсъди дузпа в полза на Арсенал, за нарушение на Траоре срещу Алексис Санчес. Алексис застана зад топката, но Робърт Грийн спаси удара му.

Арсенал-КПР

източник: Gulliver/GettyImages

Алексис се реваншира за пропуска си в 37-та минута. Чилиецът отбеляза десетото си попадение във Висшата лига, с глава, засичайки центриране на Киърън Гибс отляво.

Именно Алексис организираше почти всичко интересно в атака за Арсенал, и диктуваше събитията на терена. Добра форма показа и завърналият се след контузия Томаш Росицки, който впоследствие се отчете и с гол.

Червен картон от нищото получи Оливие Жиру, в 53-та минута. Нервите на французите явно не издържаха, и след едно единоборство, той скочи на Недум Онуоха, и го удари с глава.

В 64-та минута, Томаш Росицки отчете подобаващо завръщането си в игра, с попадение. След страхотен рейд на Алексис от центъра на терена, Росицки бе изведен на стрелкова позиция на границата на пеналта, откъдето и след лек рикошет, топката се озова в мрежата.

Арсенал-КПР

източник: Gulliver/GettyImages

Хари Реднап бързо предприе смени, още след изгонването на Жиру, за да се търси наваксване на пасива, но чак в 79-та минута, Чарли Остин намали на 2:1, от дузпа.

Наказателният удар бе отсъден за фаул на Матийо Дебюши.

В края КПР организира масиран натиск, и се наложи Матийо Фламини да чисти почти от голлинията, но все пак, Арсенал се добра до успеха.

С това приключи и 18-ят кръг в Премиършип, където лидер остава Челси, пред Ман Сити, като двата са далеч пред останалите. Следват Ман Юн, Саутхемптън, Уест Хем, Арсенал и Тотнъм.