Тони Адамс попадна във фокуса на внимането в предаването „Премиър Лийг Токшоу“ по Diema Sport 2. Често наричан още „Мистър Арсенал“, Адамс бе сред най-добрите защитници, които Висшата лига е виждала.

Лоялен на един клуб, Адамс дебютира на 17, а на 21 години вече е капитан. 15 години капитанската лента бе на неговата ръка, а той се доказа като естествен лидер, чийто кураж и решителност са вдъхновение за тези около него.

По време на своя престой в Арсенал, Адамс се превръща в част от една от най-стойностните защити в историята на Висшата лига.

Адамс продължи да води Арсенал впечатляващо, но през сезон 2001/02 контузиите взеха своето и в края на кампанията той решава, че е време да сложи край на впечатляващата си кариера.

След пенсионирането, Тони Адамс се отдаде на мениджърската професия първо в Уикъмб Уондърърс, а след това наследи Хари Реднап в Портсмут през сезон 2008/09.

Той обаче със сигурност ще бъде запомнен най-вече с над 600-те си участия за Арсенал. През 2011 година бе издигната статуя на Адамс на Емиратс. Подходящо признание за най-добрия защитник на клуба.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS