Арсенал записа най-убедителната си победа в Премиършип този сезон. "Артилеристите" надделяха с 5:0 на своя стадион над най-слаборезултатния тим в елита Астън Вила и гледат все по-смело нагоре. 

Изключителен мач направи триото в атака на "топчиите" Оливие Жиру - Месут Йозил - Тио Уолкът. Те отбелязаха три от попаденията, четвъртото добави един от най-добрите на терена - Санти Касорла, който реализира от дузпа, а погромът беше оформен от Ектор Белерин в последните секунди. 

Мачът започна по перфектен начин за лондончани. Те погнаха съперника си от самото начало и натискът им даде резултат още в 8-та минута. Тогава Месут Йозил с перфектна асистенция с пета в центъра на терена изведе Оливие Жиру сам срещу Брад Гузан. 

Французинът се препъна на два пъти, но така и нямаше кой да го настигне от защитата на Вила и той с елегантен прехвърлящ удар преодоля излезлия да го пресрещне вратар и откри резултата. 

След това домакините имаха още поне три шанса да удвоят, но ги пропиляха. Санти Касорла тресна гредата след самостоятелен пробив в 27-та минута, а малко след това и Аарън Рамзи не успя да се разпише от изгодна ситуация. 

В края на полувремето и Вила имаше своя шанс да изравни. В 42-та минута Андреас Вайман беше изпуснат от защитата и стреля с глава, но вратарят Давид Оспина се намеси подобаващо и опази мрежата си. 

Всичко в този мач приключи в началото на втората част. В 56-та минута Жиру върна жеста към Йозил и го изведе на страхотна стрелкова позиция. Германецът с прецизен удар по диагонала преодоля Гузан и направи 2:0. 

От този момент нататък домакините се забавляваха на терена, успокоени, че няма как да изпуснат победата. Това бързо доведе и до трети гол. Той падна в 63-та минута, когато точен беше Тио Уолкът, който започна като титуляр във Висшата лига за първи път от една година. 

Английският национал направи страхотно двойно подаване със Санти Касорла и се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, когато със страхотен удар преодоля стража за 3:0. 

Домакините продължиха да се забавляват, а Оливие Жиру тресна напречната греда с удар с глава. Но четвърти гол падна и в основата му беше влезлият като резерва Чуба Акпом, който проби в 75-та минута и беше спънат от Гузан за дузпа. 

Санти Касорла застана зад топката и би леко несериозно в центъра на вратата. Вратарят не мръдна от мястото си и изби с една ръка, но топката се озова в крайна сметка в мрежата му за 4:0. 

До края пропуските пред Гузан се редуваха един след друг, а Акпом имаше поне два шанса да вкара, но не успя да се разпише. Касорла също не можа да вкара втори гол и в крайна сметка резултатът се запази до продължението на мача. 

Тогава испанецът навърза защитата на Вила пред наказателното поле и намери Ектор Белерин на границите му и той с прецизен удар в далечния ъгъл на Гузан не му остави шансове за 5:0. 

Така трите точки останаха в Лондон и домакините излязоха трети с 45 точки, на осем зад лидера Челси. Астън Вила пък остава в опасна близост до зоната на изпадащите и със своите 22 точки е само на три от последния под чертата Хъл Сити.