Отборът на Арсенал загуби ценни точки в битката за първото място във Висшата лига. „Топчиите“ направиха нулево реми /0:0/ при домакинството си на Саутхемптън в мача от 24-я кръг на Премиършип. Така тимът на Арсен Венгер остана на 4-о място в класирането с 45 точки, колкото има и третият Тотнъм, който е с по-добри показатели. Саутхемптън е 7-и с 34 точки.

Първото полувреме премина в добро темпо с положения и пред двете врати. Домакините имаха преимущество, което обаче не успяха да материализират. След почивката доминацията на тима на Венгер бе осезаема, а само добрите намеси на Фрейзър Фортсър спасиха „светците“. „Артилеристите“ имаха куп положения за гол, като Оливие Жиру дори претендираше и за дузпа.

Първата по-интересна ситуация в мача бе пред вратата на домакините. В 11-ата минута Садио Мане стреля, но Чех отрази с вещина. Последваха минути, в които „артилеристите“ упражниха известен натиск и така постепенно се стигна до 21-ата минута, когато момчетата на Арсен Венгер организираха доста добра атака, но не съумяха да излязат напред. Ектор Бейерин центрира от дясно, Оливие Жиру отклони с глава топката, тя стигна до Месут Йозил, но бившият играч на Реал Мадрид не съумя да отправи добър удар от чудесна позиция и така Арсена пропиля добра възможност.

Арсенал - Саутхемптън

източник: БГНЕС

В 32-ата минута Бейерин центрира от дясно, но Фрейзър Форстър излезе и улови, а в ответната атака Ориел Ромеу стреля, а топката мина на сантиметри над напречната греда.

В края на полувремето в наказателното поле на Саутхемптън настъпи страхотно разбъркване, Алексис Санчес опита идеен пас, но в крайна сметка топката бе изчистена напред от бранителите на „светците“.

След почивката „топчиите“ започнаха уверено, а в 48-ата минута Жиру стреля от зоната около точката на дузпата, но Форстър спаси. Минути по-късно, в 53-ата минута, след хубава комбинация между Йозил и Алексис Санчес от дясно, топката бе насочена към Кембъл, но той не успя да я стигне и така остротата на атака се загуби.

В 57-ата минута след центриране от корнер от дясно, Жиру опита изстрел, но Форстър демонстрира за сетен път рефлекса си и улови токата.

Стражът на „светците“ бе разколебан в 64-ата минута, след като Санчес прати с глава топката по посока на вратата му. Първоначално Форстър улови, след това изпусна топката, а в последствие бързо се поправи.

Форстър отново бе в пълния си блясък в 67-ата минута. Пазителят на вратата на гостите отрази два последователни опасни удара на Тио Уолкът. Малко след това след центриране от ляво на вратата на Саутхемптън Жиру, опита да играе с топката, но последва съприкосновение с противников играч. Главният рефер прецени, че играта е била чиста, въпреки протестите на Жиру, който показа и скъсаната си фланелка.

В 71-ата минута Санчес отправи немного силен удар, а топката бе изчистена от голлинията.

Малко след тази ситуация Жозе Фонте се сблъска със свои съотборник, в резултат на което се наложи намесата на лекарския екип, който превърза главата му.

До края на двубоя Арсенал продължи да атакува, но така и не намери верния път към вратата на Саутхемптън. 

Всички резултати от мачовете във Висшата лига от вторник: 

Съндърланд - Манчестър Сити 0:1

Лестър - Ливърпул 2:0

Арсенал - Саутхемптън 0:0

Норич - Тотнъм 0:3

Уест Хем - Астън Вила 2:0

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 3:0

Кристъл Палас - Борнемут 1:2

Уест Бромич - Суонси 1:1


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS