Легендарният полски вратар от 70-те години на миналия век – Ян Томашевски се изказа доста остро по адрес мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, след като „топчиите“ привлякоха Петър Чех. Според Томашевски треньорът е излъгал своя страж Войчех Шчесни, на когото обещал шанс да си върне титулярното място.

25-годишният поляк загуби тази позиция в началото на годината заради слабите си изяви, които стигнаха своя „връх“ при поражението с 0:2 от Саутхемптън. Оттогава под рамката застана Давид Оспина и със силен финален спринт „артилеристите“ стигнаха до третата позиция във Висшата лига. Шчесни не записа друг мач в първенството, но запази надежди, че ще може да промени статуквото през идния сезон.

С идването на Чех, който заяви, че пристига за да играе редовно, подобна развръзка изглежда малко вероятна, а това разгневи Томашевски, който направи някои разкрития за обещанията към Шчесни.

„През януари си говорих с националния селекционер Адам Навалка. Той сподели за свой разговор с Венгер, който му казал, че ако Шчесни продължи да работи здраво в тренировките, отново ще играе“, коментира бележития футболист, който известен с прозвището „човека, който спря Англия“ заради серията си от спасявания във въпросния мач от Мондиал 1974.

„Сега излезе, че той не е казал истината. Сигурен съм, че когато Шчесни изрази желание да остане в Арсенал, той не е знаел за идването на Чех. Венгер не му е казал нищо за плановете си. Шчесни трябва да напусне, защото иначе ще бъде пълна загуба на време, ако продължи в Арсенал“, добави Томашевски.