Контузилият се вчера срещу Манчестър Сити защитник на Арсенал Матийо Дебюши се размина с кошмарна контузия. Той получи травма в глезена, като първоначално лекарите се притесниха да няма счупване. 

Оказа се, че такова няма, но после се появиха слухове, че може да е скъсал кръстни връзки на глезена, което щеше да е дори и по-лошо. И това обаче се оказа невярно, но престоят в лазарета за французина няма да е кратък. 

Според вестник "Паризиен", той е увредил сериозно връзки, но поне не ги скъсал. Това предразполага за поне двумесечна почивка и след това постепенно може да започне възстановяване и навлизане във форма. 

Ако прогнозите на лекарите се сбъднат, той ще пропусне минимум първите четири мача на "артилеристите" в Шампионската лига, както и дербитата с Тотнъм и Челси във Висшата лига. 

Все пак в понеделник на Дебюши му предстоят още по-обстойни прегледи, за да се разбере и какъв метод на лечение да бъде предприет. Ако все пак се наложи някаква хирургическа интервенция, периодът на възстановяване може и да се удължи.