Тримата световни шампиони в състава на Арсенал Пер Мертезакер, Месут Йозил и Лукас Подолски няма да бъдат на разположение на мениджъра Арсен Венгер за началото на сезона в Англия в средата на август. 

Те са в почивка от 13 юли насам, когато бяха в групата на Германия за финала с Аржентина. Висшата лига пък стартира на 16 август, като "артилеристите" играят в първия кръг с Кристъл Палас. 

Тримата ще се върнат от ваканциите си в началото на следващия месец, но ще им трябва известно време, за да навлязат във форма и затова Венгер няма да ги рискува още от първия мач за новия сезон. 

"Дадох им хубава почивка, защото имам опит от играчи, участвали на финала на Световното първенство. На тях им е нужна единствено добра ваканция, за да се отърсят от напрежението."

"Пер Мертезакер например вече започна да се подготвя, но за първия ни мач на 16 август... Не мисля, че ще е готов, както и другите ни играчи от световния шампион. А има и правила на ФИФА."

"От там са ни задължили да осигурим по четири седмици почивка на всеки, участвал на Световното. То приключи на 13 юли, така че не знам как ще станат нещата. Ще ги използвам по-нататък", сподели Венгер.