Арсенал постигна своята първа победа като гост през новия сезон в английската Висша лига. Футболистите на Арсен Венгер разбиха Астън Вила с 3:0 в Бирмингам и продължават да бъдат непобедени вече 5 кръга. Двубоят буквално бе решен още преди почивката, когато в рамките на няколко минути „артилеристите“ нанесоха съкрушителен удар по своя съперник.

„Виланите“ определено се надяваха на нещо повече след победата си над Ливърпул в миналия кръг. Играчите на Пол Ламбърт стартираха по-силно и още в 8-ата минута Фабиан Делф пробва рефлексите на Войчех Шчесни с шут от средна дистанция, който полският страж отрази.

В 17-ата минута защитата на гостите изпусна Алън Хътън да играе с глава около точката на дузпата, но шотландецът шутира покрай лявата греда.

Постепенно Арсенал влезе в ритъм и Аарън Рамзи не беше далеч от попадението с тупалка отдалеч, която прелетя в аут почти до лявата греда.

В 32-ата минута започна кошмарът за Вила. Дани Уелбек даде първата си асистенция след трансфера си при „топчиите“ и поднесе топката за Месут Йозил, който без проблеми матира вратаря Брадли Гузан.

Две минути по-късно германският национал върна жеста и на свой ред центрира към новия таран на гостите, който по страхотен начин реализира за 2:0.

Последният пирон за домакините дойде в 36-ата минута, когато Али Сисоко си отбеляза автогол при опит да изчисти топката при центриране. Французинът обаче се справи така, че прати кълбото в долния десен ъгъл.

До края на първата част Аарън Рамзи на два пъти можеше да увеличи преднината на Арсенал, който значително намали оборотите след паузата.

Вила обаче така и не успя да се върне в мача и за цялото второ полувреме единственото по-опасно положение беше изстрел с глава на Киърън Кларк в 58-ата минута. Защитникът се включи при центриране от корнер, но защитник на лондончани бдеше и я изчисти пред голлинията.

Успехът позволи на Арсенал да застигне третия в класирането Вила и да се приближи само на точка зад него – 9 срещу 10.

Висша лига, 5-и кръг, резултати:

Бърнли – Съндърланд 0:0

Нюкасъл – Хъл Сити 2:2

Суонси – Саутхемптън 0:1

по-рано днес: Куинс Парк Рейнджърс – Стоук Сити 2:2