Кошмарът за Тио Уолкът извън терените ще приключи следващия месец. Той получи срок от още няколко седмици за навлизане във форма и връщане на увереността от мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. 

Английският национал скъса коленни връзки на 4 януари в мача с Тотнъм за ФА Къп. От тогава той е извън игра, като претърпя операция и изпусна Световното първенство. От септември насам тренира с останалите играчи на "артилеристите". 

Формата му обаче още е далеч от желаната, а и Венгер има специфично изискване към бързоногия играч. Според него, Уолкът трябва отново да свикне да го ритат, защото сега у него има страх от контакт заради контузията. 

"Не е далеч датата на връщането му, другия месец ще бъде. Но Тио трябва да си върне увереността, трябва да е готов отново да го ритат. Сега го е страх, защото контузията му беше тежка, кошмарна."

"Искам да е напълно готов - физически и психически - за първия си мач след завръщането от травмата. Искам да го поздравя, защото много мъжки понесе всичко", сподели Венгер.