Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не е трябвало да умува много-много, преди да реши да привлече нападателя на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек. Французинът призна, че изобщо не се е колебал в последния ден от трансферния прозорец.

„Топчиите“ броиха 16 милиона паунда за английския национал, който отвори място за идването на Радамел Фалкао на „Олд Трафорд“.

Доста бивши играчи на „червените дяволи“ разкритикуваха клуба за сделката, но Венгер сподели, че няма как да не е доволен. „Всичко стана много бързо в последния ден, но аз нямах колебания дали искам да докарам нещата докрай“, каза наставникът на „артилеристите“.

„Дани Уелбек е млад и чувствам, че тук може да подобри кариерата си. Той е бърз и притежава страхотен завършващ удар“, допълни още Венгер.

"Ако не бях пътувал до Рим (за благотворителен мач - б.р.), Дани никога нямаше да дойде в Арсенал. Един ден ще ви разкажа тази история."

"Дали той ще играе срещу Манчестър Сити? Има такава вероятност, но ще трябва да оценя състоянието на отбора", допълни още французинът.