Арсенал приема Челси в супердербито от поредния кръг на Висшата лига. Двубоят е днес от 18 часа на стадион „Емиратс“ в Лондон. Възпитаниците на Жозе Моуриньо крачат уверено към поредната си титла в Англия, като успех в днешното дерби и победа в следващия мач срещу Лестър, биха осигурили на „сините“ трофея четири кръг а преди края.

Двубоят е с особен заряд и за мениджъра на домакините Арсен Венгер, който до този момент няма нито една победа над Жозе Моуриньо. Португалецът е непобеден от Венггер в 12 мача във всички състезания.

Моуриньо потвърди, че нападателят Дидие Дрогба е възстановен от травмата си в глезена и ще бъде на разположение за мача. Диего Коща и Локи Реми обаче остават под въпрос, а младокът Доминик Соланке ще има възможността да направи дебют за „сините“.

Сеск Фабрегас се завръща за първи път на „Емиратс“ след трансфера си в Барселона през 2011 година. Венгер призова феновете на Арсенал да покажат респект към испанския национал, който носеше капитанската лента при „артилеристите“.

Домакините ще търсят своята девета поредна победа в шампионата. В момента лидерът Челси има преднина от десет точки в класирането.