Арсенал загуби с 0:1 от Ню Йорк Ред Булс в контролна среща, която е част от подготовката на английския отбор преди началото на новия сезон в Премиършип. Срещата се игра на „Ред Бул Арена“, а всички 25 хиляди билети бяха разпродадени. На трибуните имаше близо 5 хиляди привърженици на Арсенал.

ВИДЕО ОТ ЗАГУБАТА НА АРСЕНАЛ ВИЖТЕ ТУК!

Мачът започна с положение пред вратата на Арсенал в 5-та минута, когато Тиери Анри излезе на добра позиция и стреля опасно, но Войчех Шчесни демонстрира добър рефлекс и изби топката в корнер.

Няколко минути по-късно Брадли Райт-Филипс се измъкна от Касорла и стреля, но не успя да намери очертанията на вратата на Арсенал.

Малко преди да изтече първия половин час от срещата Арсенал организира първото си опасно нападение. Томаш Росицки подаде към Аарън Рамзи, който стреля, но неточно в аут.

Единственото попадение в срещата падна в 32-та минута, когато Тиери Анри центрира в наказателното поле на Арсенал, след което Амброуз Ойонго свали с глава към Брадли Райт-Филипс, който отблизо не пропусна да се разпише във вратата на Войчех Шчесни.

Арсенал можеше да изравни резултата пет минути по-късно, когато Джак Уилшър размени няколко добри паса с Гедион Зелалем, след което стреля опасно от близка дистанция, но Луис Роблес демонстрира чудесен рефлекс и изби в корнер.

В началото на второто полувреме мениджърът на Арсенал Арсен Венгер направи седем промени в своя състав.

Гол на Арсенал не бе зачетен заради засада в началото на второто полувреме. Чуба Акпом подаде към Абу Диаби, който вкара, но преди това бе маркирана засада.

Арсенал се опита да изравни резултата до края на мача, но играчите на Арсен Венгер не успяха да вкарат гол.

За сметка на това Пеги Люиндула можеше да направи победата на Ню Йорк Ред Булс още по-убедителна, но се отчете със сериозен пропуск в 78-та минута.

Арсенал ще се подготвя през следващата седмица за домашния турнир Емирейтс Къп.

Арсенал започна със следния състав: 1. Шчесни, 25. Дженкинсън, 17. Монреал, 45. Хейдън, 28. Гибс, 10. Уилшър, 16. Рамзи, 8. Артета, 7. Росицки, 58. Зелалем, 19. Касорла.

През второто полувреме в игра се появиха: Мартинес, Бейерин, Микел, Торал, Олсон, Диаби, Фламини, Коклен и Акпом.