Дори и без да е пряко замесен този път, Жозе Моуриньо отново намери начин да извади от равновесие мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. Французинът заплаши да прекрати пресконференцията си преди дербито срещу Манчестър Юнайтед, тъй като бе помолен да коментира последните думи на Специалния по негов адрес.

Враждата между Венгер и Моуриньо датира от доста време, като в началото на сезона се разрази до нови висоти преди и след срещата за Къмюнити Шийлд. Тогава освен обичайната война на думи, двамата специалисти демонстрираха взаимна неприязън, като не си стиснаха ръцете след края на мача.

Оттам насетне спорадично двамата се нападат един друг, като миналата седмица Моуриньо оприличи Венгер като единственият мениджър от Висшата лига, който не работи под напрежение, а след това го нарече и „крал на тъчлинията“.

Днес французинът бе помолен да коментира въпросните думи, което му дойде в повече. „Вижте, или спирате тези истории, или спираме пресконференцията“, беше неговият отговор. "Мисля, че вече се забелязва липса на креативност в пресата, затова следвате една пътека, която е много, много, много, много скучна. Аз не смятам да го правя. Ако имате интересни въпроси за мача в неделя, ще им отговоря, но нека не се връщаме към едно и също нещо."