Двама от най-богатите хора, които имат вземане-даване в английската Висша лига, загубиха милиони през последните 48 часа.

Новината на Vanity Fair може да накара всеки да настръхне, но най-вероятно собственикът на Челси Роман Абрамович и акционерът в Арсенал Алишер Усманов „плачат“, след като да узнали как се топи богатството им.

Руската икономика бележи големи спадове през последните дни, което се отразява на местната валута. Рублата падна до най-ниските си стойности за последното десетилетие, което повлия на двамата футболни босове.

Роман Абрамович е загубил почти 450 милиона долара за последните 48 часа. Ситуацията на Алишер Усманов обаче е още по-страшна. Той е претърпял загуби в размер на 809 милиона долара.

Данните на изданието са базирани на Bloomberg.

Последните новини от Русия обаче са обнадеждаващи, тъй като се счита, че рублата изглежда се е стабилизирала пазарът се успокои след два дни на исторически срив, който тласна страната към безпрецедентна валутна криза в 15-годишното управление на Владимир Путин.

Рублата е изгубила около половината от стойността си спрямо началото на годината, следствие от изтичането на капитали заради украинската криза и главоломния спад на цените на петрола, който заедно с газа съставлява над половината от бюджетните приходи на страната.