Отборът на Борусия Дортмунд се наложи с 2:0 над Арсенал в първия мач на двата състава от Група D на Шампионската лига.

Головете за немците бяха дело на Чиро Иммобиле и на Пиер-Ерик Обамеянг, докато гостите така и не успяха да стигнат до почетно попадение.

В първите минути срещата бе сравнително равностойна, като положения се разкриха и пред двете врати. След почти половин час обаче „жълто-черните“ наложиха своята доминация, а хубави положения се разкриха последователно пред Пиер-Ерик Обамеянг, както и пред Хенрик Мхитарян.

„Топчиите“ опитаха да отговорят, но натискът, който упражниха домакините даде резултат в последната минута на редовното време на първата част. Забележителна акция на Чиро Иммобиле завърши с гол за 1:0.

След почивката домакините започнаха още по-вихрено, а в 48-ата минута Пиер-Ерик Обамеянг с отличен удар покачи на 2:0. Нова възможност се разкри пред Обамеянг и в 57-ата минута, но резултатът остана непроменен.

Второто полувреме се разви при умерено темпо, като единственото по-чисто положение се разкри пред Хенрик Мхитарян в 73-ата минута, но до попадение не се стигна.

Същевременно в другия мач от същата група Галатасарай и Андерлехт завършиха при 1:1. Мачът бе доста динамичен, изпъстрен от вълнуващи моменти и с положения и пред двете врати. Андерлехт откри резултата малко след почивката, в 52-ата минута след гол на Денис Прает, а в последната минута на редовното време – 90-ата – Борак Йълмъз възстанови равенството и донесе точката на тима си.

В класирането Борусия е на Група D Борусуя в лидер с 3 точки, следван от Андерлехт с един пункт, трети е Галатасарай също с 1 точка, а Арсенал е последен с нулев актив.