Краят на ерата на най-дълго застоялия се на поста си мениджър в Премиършип в момента може да приключи в началото на юни. Според авторитетното германско списание "Кикер", Арсен Венгер ще се пенсионира през лятото, а на неговото място ще бъде назначен Юрген Клоп. 

Германският спец напуска Борусия Дортмунд в края на сезона. През седмицата той и ръководството на вестфалците обявиха, че пътищата им се разделят след края на тази кампания и веднага името му се спрягаше за къде ли не. Но според изданието, следващата дестинация пред него е Лондон. 

Венгер е начело на "артилеристите" от 1 октомври 1996 г. и изведе тима до редица върхове, макар че в последните девет години спечели само една купа. Постоянно се обсъжда договорът му с тима и бъдещето му и нищо чудно да реши да се пенсионира на 65-годишна възраст. 

От ръководството на "топчиите" вече веднъж отрекоха тези информации, но сега те идват и от друга страна. Със сигурност изходът на тази кампания ще е много важен за бъдещето на французина. Тимът му се бори и за трофея във ФА Къп, а дори и за титлата в Премиършип.