Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс, халфът на Арсенал Месут Йозил и нападателите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед Марио Балотели и Уейн Рууни попаднаха в класация за футболните разочарования, която направи bleacherreport.com.

Според  изданието въпросните играчи в една или друга степен са показали слаба форма, особено в последните месеци, а по този начин не са успели да оправдаят високите очаквания, които всички са имали към тях. Колебанията във формата на Касияс, чиито грешки породиха серия от критики, по-ниското ниво, което демонстрира Йозил на „Емирейтс” в сравнение с това, което правеше в Кралския клуб, са сред изтъкнатите причини, за да влязат въпросните двама в класацията, която не носи престиж.

Същевременно Балотели се озова сред разочарованията, след като по всеобщо мнение той не се е превърнал в очаквания заместник на Луис Суарес на „Анфийлд”, Рууни пък бележи спад в представянето си, според анализа на bleacherreport.com, което му коства мястото.

Сред разочарованията място намериха още Анди Керъл (Уест Хем), Мамаду Сако (Ливърпул), Рио Фърдинанд (КПР), Неманя Видич (Интер), Симон Миноле (Ливърпул) и други.