Отборът на Арсенал се класира предсрочно за 1/8-финалите на Шампионската лига. Лондончани победиха с 2:0 Борусия Дормунд в мач от Група D на турнира, който се игра на „Емирейтс“. 

Немският гранд вече си бе осигурил промоция в следващия етап, а и развръзката в групата бе решена и след успеха на Андерлехт над Галатасарай. Белгийският тим ще продължи участието си в Лига Европа след Нова година.

Тимът, който отнесе изключително много критики в последните седмици заради неубедителното си представяне, успя да зарадва своите фенове с успеха. Головете за домакините реализираха Яя Саного и Алексис Санчес.

Арсенал започна много силно срещата, с попадение от съблекалнята. Във втората минута, след неразбирателство в защитата на Борусия, Санти Касорла намери Яя Саного, който се оказа сам срещу вратаря Роман Вейденфелер в наказателното поле и отблизо не сгреши за 1:0. В ситуацията обаче останаха съмнения за засада на нападателя.
В 57-ата минута домакините удвоиха резултата чрез Алексис Санчес. Санти Касорла асистира на чилиеца, който отдалеч, с премерен удар стреля за 2:0.

С успеха Арсенал заема второто място в групата с 10 точки, Борусия има 12 на първата позиция. 

В другия мач от групата, Андерлехт победи с 2:0 Галатасарай, което напълно изасни ситуацията в потока. Белгийците продължават в Лига Европа с 5 точки, а турският гранд отпада безславно от евротурнирите само с една точка в актива си. 


В 44-ата минута Андерлехт поведе в резултата. След центриране на домакините отляво, играч на белгийците продължи топката с глава, тя стигна до защитника Мбемба, който засече също с глава за 1:0. Именно бранителят от Конго се превърна в герой, след като реализира и втория гол в двубоя за 2:0 в 86-ата минута.

В 83-ата минута, малко преди второто попадение, гостите от Галатасарай останаха с човек по-малко, след като Селчук Инан получи втори жълт картон.