Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп продължи да се изказва ласкаво за колегата си начело на Арсенал Арсен Венгер. Миналата година, преди срещата между двата тима в Шампионската лига, треньорът на вестфалците обяви, че обича французина. 

И сега германецът потвърди думите си и продължи да се изказва с огромно уважение към мениджъра на "артилеристите". Разбира се, твърдението, че обича Венгер е в кръга на шегата, но похвалите за него са искрени. 

"Знам, че казах, че обичам Арсен и още го твърдя", сподели през смях Клоп. "Наистина много го уважавам, той е страхотен колега. По време на периода, в който нямаше трофеи, той направи множество важни решения."

"Те на практика стабилизираха тима му и се наложи една тенденция, която се оказа печеливша. Аз съм твърде, твърде далеч от него, не можете да ни сравнявате. Имаме много симпатии един към друг, но сме различни."

"Той говори много различни езици, докато аз не мога така. Освен това аз пия бира, а той пие вино", отново демонстрира чувството си за хумор Юрген Клоп в навечерието на срещата с Арсенал.