Защитникът на Арсенал Пер Мертезакер призна, че неговият тим ще се нуждае от истинско чудо в реванша срещу Монако от осминафиналите на Шампионската лига след снощното крушение с 1:3.

„Топчиите“ отнесоха куп критики за домакинското поражение, което до голяма степен ги изхвърля от турнира. Мертезакер пък имаше вина за първия гол на „монегаските“, след като закъсня да затвори Жофри Кондогбия и шута на французина рикошира в него, за да заблуди вратаря Давид Оспина.

„Виждали сме много чудни нощи във всички турнири“, каза Мертезакер. „Когато бях дете, се случваха много чудеса. Особено в Шампионската лига нещата могат да станат много неприятни, но не са и малко случаите на положителна развръзка. Ние се нуждаем от чудо в Монте Карло.“

„Много сме разочаровани и това се усети след края на срещата – и по трибуните, и в съблекалнята. Все още обаче имаме някакъв шанс. Понякога феновете искат да видят по-добри резултати, особено у дома, защото знаят колко тежко ще ни бъде срещу Монако на техен терен.“

„Нашите пътуващи привърженици ще се опитат да създадат специална атмосфера в реванша и с тяхната подкрепа сме способни да сътворим сензация, това е сигурно“, добави германският национал.