Отборът на Арсенал победи Динамо Загреб с 3:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига и остави въпросителните около класирането си за следващата фаза на престижния турнир за последния сблъсък в група F през декември срещу Олимпиакос. Арсенал вече има 6 точки в актива си, а гърците са с 9 след като загубиха от лидера Байерн.

Немците са начело във временното класиране с 12 точки, след 4:0 срещу Олимпиакос във вторник вечер.

На дъното във временното класиране остава Динамо Загреб с 3 точки в актива си, които спечели при успеха си над Арсенал по-рано в надпреварата. Английският тим гостува на Олимпиакос на 9-и декември.

Арсенал направи огромна крачка към трите точки в двубоя още през пръвото полувреме, реализирайки два гола за четири минути. Домакините откриха чрез Месут Йозил в 29-ата минута. Йозил засече с плонж пас от Алексис Санчес и ударът му с глава остави безпомощен стража на хърватския тим Едуардо.

Само 4 минути по-късно, възползвайки се от грешки в отбраната на Динамо Загреб, лондончани стигнаха до второ попадение. Начо Монреал показа чудесна визия и пусна към Алексис Санчес, който не сгреши за 2:0 в полза на Арсенал.

В края на полувремето на два пъти Месут Йозил бе близо до нов гол, но не успя да се разпише. Първо в 40-ата минута той мина през защитата на гостите и стреля, но Едуардо отрази удара. Три минути по-късно Йозил бе намерен добре, овладя и стреля, но отново вратарят на Динамо спаси.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


След почивката Арсенал продължи да натиска съперника като в 47-ата минута Оливие Жиру засече с глава центриране от корнер, но стражът на Динамо отново се намеси навреме. Домакините все пак стигнаха до трети гол в 69-ата минута, когато Джоел Кембъл подаде към Алексис Санчес, който бе точен за 3:0 в полза на Арсенал, реализирайки втория си гол в двубоя.

В последните минути гостите успяха да вкарат топката в мрежата на Арсенал, но попадението не бе зачетено заради отсъдена засада, въпреки протестите на Хилал Ел Арби Судани. Две минути преди края на редовното време дойде и последната опасна ситуация пред вратата на Динамо, като Месут Йозил стреля с глава, но неточно.

Така Арсенал записа втора победа в груповата фаза и натрупа 6 точки в група F.