Халфът на Арсенал Гранит Джака заля социалните мрежи със снимки и статуси относно предстоящото гостуване на тима в Базел за последния мач от груповата фаза на Шампионска лига. Арсенал ще се бори за първото място в група А, където за участие в Лига Европа пък Лудогорец се изправя срещу ПСЖ.

За Джака този мач е много специален , тъй като започна професионалната си кариера именно от редиците на Базел и той носи топло чувство от престоя си там.

Освен, че ще се завърне на "Санкт Якоб Парк", но като гост, швейцарецът ще се изправи срещу брат си Таулант Джака за трети път през тази година.

Двамата бяха противници на Евро 2016 с отборите на Швейцария и Албания, а след това се съревноваваха и на клубно ниво.

Той качи поредица от снимки по пътя към Базел, в които сподели вълнението си.

"Емоционално пътуване до Базел, където стартирах професионалната си кариера", написа той под снимка от самолета, на която позират и Алексис Санчес и Мохамед Елнени.

След това той сподели още снимки, под които написа:

"Най-важната от всички стъпки е първата. Много е трудно да опиша как се чувствам връщайки се на стадиона, където се родих като футболист. Уникална емоция, че ще играя вкъщи."

"Хей, Базел. Момчето ти се върна отново. Днес е най-емоционалният ден за мен. Ще се изправя срещу отборът, където започнах кариерата си, на стадионът, на който започна всичко. Освен това, ще се изправя срещу брат си за трети път през тази година.", написа той.