Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази особеното си задоволство от играта на отбора през първото полувреме при победата над гостуващия Базел с 2:0 в мач от втория кръг в група "А" на Шампионската лига.

Лондончани стигнаха до първи успех в кампанията след две попадения на Тио Уолкот преди почивката.

"Преставянето ни през първото полувреме беше топ, топ класа. Скоростта, качеството на движение, техническите ни умения бяха на много високо ниво. Създадохме редица опасни ситуации, вкарахме два гола. Поздравявам момчетата за представянето им. Единственото ми съжаление е, че не реализирахме повече попадения. Но все пак това е добра база за бъдещето.
През втората част се поотпуснахме, но е трудно да поддържаш такова темпо и точност на подаванията през всичките 90 минути. 
Отборът има интересен потенциал. Трябва да бъдем амбициозни, но да останем здраво стъпили на земята и да продължим да се развиваме. Знаем точно как искаме да играем. В предишните ни няколко домакински мача не бяхме на добро ниво, но в тази среща скоростта ни беше впечатляваща. Мисля, че можем още. Ще продължим да работим и да се подобряваме".