Бившият ас на Барселона Алексис Санчес е провел разговор със своя мениджър в Арсенал Арсен Венгер, в който е препоръчал покупката на Арда Туран от каталунския гранд. Испанският ежедневник „Спорт“ твърди, че чилиецът се изказал много ласкаво за Туран пред бележития френски специалист.

Изданието твърди, че основната причина за разговора между двамата е огромното желание на Санчес да не изпраща още един сезон с „топчиите“, който няма да бъде запомнен с нищо. Затова нападателят иска класни попълнения в първия състав, а качествата на Туран са му добре познати от дуелите между Барселона и Атлетико Мадрид, каквито двамата водеха в Испания.

Венгер пожела играч на Барселона

Алексис е поискал от Венгер да направи опит да доведе 29-годишния турски национал, който остава леко излишен в Барса след идването на Андре Гомеш. За евентуална продажба на Туран се заговори дори преди това, като остава да се види каква ще е реакцията на треньора Луис Енрике по въпроса. Именно той настояваше за привличането на Туран преди началото на миналия сезон, но сега може и да жертва турчина.