Сигурно феновете на Манчестър Юнайтед няма да са съгласни с тази констатация, но интригата в английската Премиършип рязко скочи след като сър Алекс Фъргюсън стана от скамейката на „червените дяволи”. Тази година в битката за титлата са замесени четири отбора, а в същото време още три напират здраво за 4-ото място. Безспорно Висшата лига е най-оспорваното първенство тази година в Европа. Случайно или не, това съвпада с преместването на шотландеца с дъвката от тъчлинията на трибуните на „Олд Трафорд”.

В изминалите шампионати бяхме свикнали в началото на март да коронясваме Юнайтед за шампион. Сега това не е така. Битката за първото място явно ще е до последният кръг на първенството. Арсенал, Челси и Сити са големите фаворити, събрани само в рамките на 3 точки на върха. Колкото и кощунствено да звучи, от борбата за трофея не трябва да бъде отписван и Ливърпул. Мърсисайдци бяха тъпкани години наред от Съра и сякаш се освободиха психически след неговото отказване. Те са само на 6 точки от върха, но приемат всички водещи отбори на Анфийлд. Така, че нека имаме едно наум за Луис Суарес и компания.

Единствените недоволни от липсата на Фъргюсън са „неговите” хора в Юнайтед. За разлика от други сезони, сега те не се борят за титлата, а за четвъртото място. А тази битка явно ще е по-тежка от битката им за трофея в предишните сезони.