В истинско забавление се превърна благотворителният футболен турнир за дами в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, който се проведе за втора поредна година. 

Благодарение на всички подкрепили инициативата бяха събрани близо 4 000 лв. за благородната кауза. Основен организатор на събитието бе фен клубът на Арсенал в България (ASCB), а домакин отново - спортният комплекс „Грийнспорт”, които предоставиха базата си безвъзмездно за провеждането на турнира. 
Срещите се ръководеха от съдиите Светослава Накова и Мартин Миленков, а сладкарници „Неделя“ предоставиха сладки изкушения за всички участници и за голяма част от публиката и обещаха догодина да се включат и с отбор.

Две големи компании подкрепиха инициативата тази година, като изключително сериозните дамски селекции на „Делойт България” и “PwC България” влязоха в директен спор за първото място. Във футболния турнир участваха общо пет отбора, като освен фирмените отбори и дамската формация на ASCB, футболни умения демонстрираха и атрактивният отбор на дамите от "Бар Безкрай" и сборният тим на сдружението и доброволките.

"На дамите природата е отредила износване, съхраняване и отглеждане на новия живот. Особено в периодите на трудности и болка, майчината ласка лекува душата. Затова турнирът носи специален заряд, атмосферата винаги е изключително позитивна,обединени сме от майчината любов и дори съревнованието не е в състояние да разруши тази връзка между нас. Сърдечно благодарим на организаторите и всички дами, които откликнаха на предизвикателството и подкрепиха нашите деца“,  заяви Симона Караиванова, председател на сдружението. 

"Безкрайно удоволствие е да виждаш желанието в очите на децата и всички дами, както и страстта към футбола, която показаха на терена. Това допринесе за приятните емоции, както на участниците, така и на множеството зрители, които подкрепяха отборите със скандирания и се вълнуваха от развоя на събитията във футболните срещи. На турнира имаше много спортен хъс, но най-важното от всичко е доброто настроение и приятните емоции, които останаха във всеки един присъстващ и след края на събитието. Разбира се, най-големите победители са Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за които тази година с общи усилия успяхме да удвоим събраните средства от миналогодишното издание на инициативата” сподели Георги Стоянов, един от организаторите и председател на ASCB. 

турнир

Тази година събраните средства от турнира ще бъдат насочени към спонсориране на участието на български деца в Световните детски игри за победители, които ще се проведат в Москва.

Вече пета поредна година Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ осъществява мечтата на млади хора, спечелили битката с болестта, да участват в провеждането на състезанията.

За този период българчетата спечелиха над 50 медала в съревнование с участници от цял свят в различни спортни дисциплини.