На 8-ми юни един от легендарните футболисти на Арсенал и Лийдс от края на 80-те и началото на 90-те години ще посети България по покана на официалния фенклуб на Арсенал в България (ASCB). Това е бившият вратар на двата клуба Джон Лукич, който ще бъде специален гост на българските артилеристи за отбелязването на 15-ата годишнита от създаването на фен клуба.

Привърженици на Арсенал от цялата страна, както и гости от Англия, Унгария, Гърция, Румъния и Македония ще се съберат в София за отбелязването на годишнината. На 8-ми юни на Спортен комплекс „Академика 4-ти км.” ще се проведат редица любителски спортни мероприятия за феновете като турнир по джитбол, бирена миля и други забавни състезания. Началото на спортния празник ще е 10:00 часа. 

Срещата на феновете с Лукич ще се проведе в клуб „Терминал 1” от 19:30 ч., където бившият страж ще разкаже любопитни истории за времето като футболист на Арсенал и за един от най-паметните мачове в историята на клуба през 1989 г., когато печелят титлата буквално в последната минута в директен сбъсък с преките си конкуренти за трофея от Ливърпул.

"Изключително сме щастливи, че за един от специалните ни рождени дни, ще имаме специален гост, който ще ни разкаже за може би последния романтичен период във футбола, за Джордж Греъм, за онзи велик мач на Анфийлд и още много любопитни неща", заяви Георги Стоянов, председател на фенклуба. 

"Подготовката на двете събития отне страшно много време и усилия и се надяваме всички да останат доволни. Искаме специално да благодарим на партньорите ни от Федерациите по футбол на маса и джитбол, на Магнифлекс и Олд Спайс България, които ще осигурят стотици награди за нашите гости, както и на Диво пиво, които изработиха специално за нас 4 вида различна занаятчийска бира".

Достъпът до срещата с Лукич е само за редовни членове на ASCB и официални гости, докато спортния ден ще бъде отворен за всички желаещи да се включат в някоя от дисциплините или просто да присъстват на празника, като един от членовете ще си тръгне с фланелка на клуба подписана от всички футболисти на Арсенал.