Тази събота, 11-и май от 10:00 часа за втора поредна година ще се проведе благотворителен футболен турнир за дами в подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Основен организатор на събитието е фен клубът на Арсенал в България (ASCB), а домакин на турнира отново ще бъде спортният комплекс Грийнспорт.

След успешното провеждане на инициативата през миналата година, сега интересът е още по-голям. Във футболния турнир ще вземат участие общо шест отбора, като освен дамската формация на ASCB, отборът на сдружението, сборен тим доброволки и отборът на дамите от "Бар Безкрай", в подкрепа на благотворителната инициатива ще се включат дамските селекции на компаниите „Делойт България” и “PwC България”.

Ограниченото време за провеждане на турнира не позволява всички желаещи да вземат участие, но организаторите от ASCB благодарят на всички проявили интерес да подкрепят инициативата, както и на всички компании, които решиха да дарят, без да участват с отбор и пожелаха да не бъдат споменавани.

„Нарастването на интереса към инициатива ни дава увереност и ни зарежда с много енергия да продължаваме да развиваме дамския турнир, да го превърнем в традиционен  всяка година и да увеличаваме броя на участниците и мащаба на мероприятието. Специални благодарности за любезните домакини от Грийнспорт, които за втора поредна година безвъзмездно предоставят базата си за нашата кауза, на съдиите Светослава Накова и Мартин Миленков, които също безвъзмездно ще ръководят срещите и на сладкарници „Неделя”, които ще се погрижат за сладките емоции на присъстващите!”, заяви Петко Александров, вдъхновител на турнира и член на УС на фен клуба на Арсенал в България.

Тази година събраните средства от турнира ще бъдат насочени към спонсориране на участието на български деца в Световните детски игри за победители, които ще се проведат в Москва.

Вече пета поредна година Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ осъществява мечтата на млади хора, спечелили битката с болестта, да участват в провеждането на съзтезанията.

За този период българчетата спечелиха над 50 медала в съревнование с участници от цял свят в различни спортни дисциплини.