Германският футболист - Месут Йозил, си спомни за времето си в Арсенал, след като обяви, че се оттегля от професионалния футбол. 34-годишният плеймейкър обясни решението си да окачи бутонките, разкривайки, че през последните месеци и след редица проблеми с контузии, за него е станало ясно, че трябва да се оттегли от спорта.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Йозил публикува публикация в социалната мрежа „Туитър“ с шест негови снимки като играч на Арсенал, започвайки с деня, в който пристигна от Реал Мадрид през лятото на 2013-а година. Не е изненадващо, че в колажа е засегнал спечелването на ФА Къп, като Йозил вдигна общо четири трофея по време на престоя си в северен Лондон. Първият от тях дойде през 2014-а година, в края на първия му сезон в клуба, а „артилеристите“ защитиха титлата си в Купата на Англия година по-късно.

Йозил разкри кой е един от любимите моменти в кариреата му. Не е изненада, че става дума именно за попадението срещу българския шампион Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига през 2016-а година, когато копна топката над вратаря Милан Борян, финтира двама защитници и отбеляза, за да донесе победата на Арсенал с 3:2 на Националния стадион „Васил Левски“.